На 26 юни, във връзка с  Международния ден за борба

...
На 26 юни, във връзка с  Международния ден за борба
Коментари Харесай

Проведоха Ден на отворените врати в Окръжен съд-Видин

На 26 юни, по отношение на  „ Международния ден за битка със злоупотребата с опиати и незаконния трафик “, Окръжен съд-Видин организира „ Ден на отворените порти “. 
Съдия Илия Илиев - ръководител на Окръжен съд-Видин, арбитър Валя Младенова и арбитър Габриел Йончев посрещнаха възпитаници от 9 и 10 клас на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, гр. Видин, дружно с техния учител госпожа Юлия Найденова в най-голямата зала на Съдебната палата. Председателят на съда приветства учениците и ги срещна със задачата и значимостта на осведомителната акция на Висш съдебен съвет. 
Специални гост-лектори на самодейността бяха ръководителя Общински съвет по наркотични субстанции – госпожа Веселка Димитрова и екипа на Превантивно-информационния център към Общински съвет по наркотични субстанции Видин. Г-жа Димитрова прикова вниманието на младежите още в самото начало, срещна ги с типовете психоактивни субстанции, както и със защитните и рискови фактори, свързани с използването им, със зависимостта като болест и доста други Тя разясни, че не постоянно младежите са задоволително добре осведомени за последици от използването на неразрешени вещества. Първите няколко използва рядко са рискови и човек приема само приятния резултат след използването, досега, в който се образува взаимозависимост. Изключително рисков е и достъпът до други наркотични субстанции, чийто състав е неразбираем и животозастрашаващ. 
Съдия Илиев срещна младежите с проблем за владеене и разпространяване на опиати, също по този начин обърна внимание и на рисковете при приложимост им, незаконния трафик и типовете санкции. 
Съдия Габриел Йончев срещна в детайли аудиторията с типовете вещества и въздействието им върху мозъка и човешкото тяло. Дефинира латинската фраза „ ante mortem ”, споделяйки действителни проблеми от своята процедура.           
Във трогателен и прям диалог арбитър Младенова се обърна към младежите: „ Вие сте нашето бъдеще! Не посягайте към високорискови субстанции. За какво ви е божествен газ, раят е тук на земята! Бъдете пълноценни хора! Не може един млад, човешки живот да завърши в килия “. 
От своя страна, възпитаниците на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “ дефинираха беседите като: „ извънредно потребни “, изнесени по „ наличен метод “ и обявиха предпочитание за присъединяване и в бъдещи такива събития.
На край арбитър Илия Илиев  - ръководител на Окръжен съд Видин, връчи грамоти и настоящата през днешния ден Конституция на всеки участник в самодейността и прикани учениците да опознаят  работата на правосъдната власт, нейните пълномощия и роля в публичния живот, да бъдат виновни и будни жители, да се замислят за дейностите си и последствията, до които те могат да доведат.
Провеждането на Деня на отворените порти е част от осведомителната акция на Висшия правосъден съвет под наслов „ Открито за правосъдната власт “, с която се цели реализиране на по-добра осведоменост за работата на правосъдната система, повишение на правната просвета на жителите, и подсилване на доверието на обществото в българското правораздаване.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР